Hogyan készíthető tökéletes műanyag prototípus?

Minden műanyagból készült termék életében az egyik legfontosabb lépés a műanyag prototípus elkészítése.

Lehet ez akár egy új ötlet, vagy egy régi tervezés fejlesztése is, de a prototípus készítés teszi lehetővé a tervezők számára, hogy leteszteljék a termékeket a gyártás megkezdése előtt.

A fogyasztási cikkektől a különböző iparágakig, szinte minden területen szükség van van fröccsöntésre, amihez kell egy műanyag prototípus is. Hogyan készül? Hát így..>>>

A műanyag prototípus tervezése

A műanyag prototípus készítés első lépése a digitális modell számítógépes tervezése (CAD), ami a jövőbeli termék vizuális megjelenését biztosítja.

Ez nem csak az ötlet megvalósításához elengedhetetlen, hanem a gyártó számára is felbecsülhetetlen segítség a kezdeti tervezési kihívások leküzdésében és segít meghatározni a terv elkészítésének legjobb módszerét is.

Ebben a szakaszban elengedhetetlen, hogy egy műanyag fröccsöntésben jártas vállalkozással működjön együtt.
A műanyag prototípus gyártásnak két fázisa van:

  • Az első lépés a tervezési folyamat.
  • A terv elkészítése után a gyártó mérnökök fogják meghatározni a megvalósításhoz szükséges legmegfelelőbb alapanyagokat és eljárásokat, amelyekkel a prototípus elkészíthető.

A mintapéldány 3D nyomtatással és megmunkálással vagy leggyakrabban fröccsöntéssel készíthető el.

A mintadarab gyártása

A második szakasz a prototípus gyártása, ami szorosan Önnel együttműködve történik.

Önnek kell ugyanis meghatároznia az igényeit, amelyeknek megfelelően elkészül a legelső darab. Ezt azonban minden esetben megelőzi a fröccsöntő szerszám készítése. 

A fröccsöntő szerszám

A gyártó tapasztalata a fröccsöntő szerszám elkészítésénél számít csak igazán. A prototípust ugyanis csak a fröccsöntő szerszám segítségével lehet elkészíteni.

A fröccsöntő szerszám lesz tehát a főszereplője annak műszaki tervező munkának, ami a magas minőségű műanyagból készült, tökéletes mintadarab létrehozásához szükséges.

A Mould Kft-re a gyártási folyamatot megelőző fázisokban és a fröccsöntés során is számíthat. Itt kérhet ajánlatot.>>>