Fröccsöntés: a tömeggyártásra termett iparág

A fröccsöntés tömeggyártásra termett iparág. A folyamat során nagy mennyiségben reprodukálunk bármilyen műanyag terméket, azonos paraméterekkel. A tömeggyártást azonban a kívánt végeredmény érdekében néhány alapvető lépésnek meg kell előznie.>>>
 

A kifogástalan fröccsöntés alapja a jó minőségű műanyag

A műanyag fröccsöntés alapú tömeggyártáshoz hatalmas mennyiségű kiváló minőségű alapanyagra van szükség.

A műanyag rendkívül jól formázható anyag és sok előnyt kínál. A kedvező ára, rugalmas felhasználhatósága és tartóssága miatt pedig rendkívül népszerű az egész világon.

Granulált formában vásároljuk, többféle színben és összetételben, hogy a szerteágazó feladatokhoz minden esetben rendelkezésre álljon a legmegfelelőbb opció.

A leggyakrabban használt műanyag gyártási eljárások

A műanyag fröccsöntés a tartós műanyag termékek többségének előállításához, naponta használt műanyag gyártási eljárás. Ez egy bevált és eredményes technológia, ami rendkívül költséghatékony tömeggyártási potenciált kínál.

Fúvásos fröccsöntés
Ez a technológia főleg a vékonyfalú, üreges termékek, mint pl. a műanyag palackok előállítására alkalmas. 
Ezzel szemben a hőformázás során egy felhevített, hajlékony műanyag kerül egy 3D tárgyra. Így készülnek a műanyag poharak, doboztetők és az ételcsomagolók is.

A tömeggyártás lépései

  1. Koncepció – Tisztában kell lenni azzal, hogy mi a termék, és milyen célt szolgál. 
  2. Modellezés – Számítógéppel (CAD) és 3D-s modellel tervezünk meg a terméket.
  3. Prototípuskészítés – A projekt legfontosabb feladata és egyben a tömeggyártás alapja. Ebben a fázisban ellenőrizhető a szerkezeti stabilitás, a fizikai megjelenés, a funkcionalitás és minden olyan egyéb paraméter, amit a digitális tervezés nem tud azonosítani.
  4. Tesztelés – Egy korlátozott mennyiségű termék gyártása. Ebben a fázisban értékes visszajelzéseket kaphatunk a tömeggyártás megkezdése előtt.
  5. Tömeggyártás – A precíz és apró részletekig tökéletesített termékre alapozva kezdődhet a tömeges előállítás.

Amennyiben Önnek kiváló minőségű, precíz és biztonságos műanyag tömeggyártásra van szüksége, kérjen ajánlatot a műanyag fröccsöntés szakértőjétől, a Mould Kft-től itt.>>>
AJÁNLATOT KÉREK