Amit a műanyag termékek gyártásáról minden megrendelőnek tudni kell

A műanyag termékek gyártása és különösen a fröccsöntő szerszám tervezése kihívást jelent a legtapasztaltabb megrendelők számára is. Vannak esetek, amikor a termék formatervezője minimális tapasztalattal rendelkezik a műanyagokkal való munka terén, máskor olyan formaterv készül, ami a gyártás előtt szaktanácsadást igényel.

Egy dolog azonban vitán felüli: Önnek és a fröccsöntő üzemnek közös célja, hogy megtaláljuk azt a fröccsöntő szerszámot, ami optimális a műanyag típusához, a termék geometriájához, a kívánt ciklusidőhöz és a termelési volumenhez, természetesen a költséghatékonyságot is figyelembe véve.

Túl sok a változó az egyenletben? Összeírtuk azokat a fontos szempontokat, amelyekkel tisztában kell lennie minden megrendelőnek, aki a műanyag terméket vagy alkatrészt fröccsöntéssel kívánja legyártatni.

A műanyag termékek gyártásának folyamata

A fröccsöntés az egyik legrégebbi módja a műanyag termékek előállításának. Az olvadáspont fölé melegített polimer ömledéket egy szűk nyíláson át nagy sebességgel a fröccsöntő szerszámba fecskendezik, ahol nagy nyomás alatt kialakul a tetszőlegesen bonyolult formájú alkatrész. Bár a folyamat egyszerűnek tűnik, magas szintű tapasztalatot igényel a fröccsöntő üzem részéről, mert meg kell felelni a különböző iparágak igényeinek, figyelembe kell venni a specifikációkat és a végfelhasználást, továbbá az idő- és költségvetési korlátokat. A műanyag termékek gyártásának legfontosabb lépéseit elolvashatja itt.

A költségvetés

Manapság a fröccsöntés a műanyag termékek gyártásának széles körben elterjedt, népszerű eljárása. Sikerét annak köszönheti, hogy költséghatékony és sokféle alapanyag felhasználását teszi lehetővé. Ez a gyakran teljesen automatizált folyamat nagy kimeneti teljesítményt biztosít, amely általában olcsóbb, mint más gyártási módszerek.

A költségvetés készítésekor figyelembe kell venni:
1. A fröccsöntő szerszám költségeit. A fröccsöntő szerszám megtervezése és elkészítése a folyamat legdrágább része. Elkészítése pénz- és időigényes folyamat, mivel a teljes gyártási ciklus alapja, ami magának a műanyag termék gyártásának a költségeire is hatással van.
2. A műanayg termék gyártásának költségeit. Ezt több tényező is befolyásolja: az alapanyag, a legyártott termékszám, a ciklusidő.

Egy tapasztalattal és referenciákkal rendelkező fröccsöntő cég, amely tervezési konzultációt is biztosít, sok szempontból segíteni tudja a megrendelőt. A fröccsöntés komplex folyamat, rengeteg lehetőséggel. Ennek azonban nem kell fejfájást okoznia Önnek, mert mi segítünk a projektje megvalósításában! 

Kérjen árajánlatot műanyag termékek gyártására itt>>