5 válasz a fröccsöntéssel kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre

A műanyag fröccsöntés rendkívül sokoldalú módszer a műanyag alkatrészek előállítására és számos előnnyel rendelkezik a többi műanyag formázási eljárással szemben.

A folyamat nemcsak egyszerűbb és megbízhatóbb, mint más technikák, de rendkívül hatékony is, mert a kisszériás gyártás mellett, kifejezetten nagy mennyiségű alkatrészek előállítására is alkalmas.

Szeretne tájékozott döntést hozni a műanyag fröccsöntési projektről? Íme 5 válasz a fröccsöntéssel kapcsolatos leggyakoribb kérdésekre.>>>
 

Melyik fröccsöntési eljárás a megfelelő a számunkra?

A különböző műanyag fröccsöntési  eljárások közül a Mould Kft. munkatársai minden esetben azt választják ki, amelyik a leginkább megfelel az adott alkalmazásnak.

A hidraulikus, elektromos és hibrid módszerek előnyeinek és hátrányainak figyelembevétele mellett az is fontos, hogy egy-egy technika mit tud nyújtani Önnek.

Ennek egy összetett célja van: kiváló minőségű alkatrészek előállítása költséghatékonyan.

Mennyibe kerül a fröccsöntő szerszám?

Az egyik leggyakoribb kérdés azok számára, akik műanyag fröccsöntéssel szeretnék megvalósítani a terveiket. „Mennyibe fog kerülni egy műanyag fröccsöntő szerszám?”

Ez az egyik legfontosabb kérdés, mivel a fröccsöntő szerszám jelenti a legjelentősebb (akár több millió Ft) kiadást az előzetes gyártási költségekben. 

A szűk tűréshatárú, precíziós öntőformáknak hosszú évekig ki kell tartaniuk, ezért legtöbbször a rendelkezésre álló legjobb acélból készülnek. De más tényezők is erősen meghatározzák a végső költségeket. 

Kisszériás vagy egyedi megrendelések esetén a fröccsöntő szerszám tervezése és előállítása nem gazdaságos, mert nem hozza vissza az árát. 

Milyen szerszámok vannak?

A  műanyag fröccsöntés a 19. század végi bevezetése óta forradalmasította a műanyag termékek előállításának módját.

Bár a technológia jelentős fejlődésen ment keresztül az évek során - sőt, folyamatosan fejlődik -, a számtalan alakban és többféle méretben, egyedileg gyártott fröccsöntő szerszám ma is két fő kategóriába sorolható:

  • forrócsatornás (mn. forró futó) rendszerek (a gyógyászatban vagy elektronikai iparban használt kisméretű alkatrészek előállítására)
  • hidegfutó rendszerek (egyszerűbb kialakítású, kisebb mennyiségű műanyag alkatrészek előállítására)

Mit kell tudni a műanyag befecskendezési térfogatról?

Az igényeknek megfelelő műanyag fröccsöntő szerszám megtalálása bonyolultnak tűnhet, de a térfogatra vonatkozó követelmények meghatározása erősen leszűkíti a lehetőségeket.

A műanyag fröccsöntéssel foglalkozó vállalatok általában a három térfogat osztályozás egyikére specializálódnak: 

  • alacsony térfogat
  • közepes térfogat
  • nagy volumen

Milyen alapanyagra/műanyag gyantára van szükség?

A piacon több száz árucikk és polimer alapanyag (pl. polietilén, polipropilén, polisztirol stb.) áll rendelkezésre, ezért a műanyag fröccsöntés anyagválasztási folyamata elsőre komplikáltnak tűnhet.

Kétségtelen, hogy a megfelelő anyag precíz kiválasztása időt és pénzt takarít meg Önnek, illetve hozzájárul a termék optimális teljesítményének és gyárthatóságának biztosításához is.

Ezért is érdemes gondosan áttanulmányozni a lehetőségeit. Konzultáljon egy tapasztalt műanyag fröccsöntővel, aki segít az Ön számára ideális választásban.

A Mould Kft-nél megértjük a különböző típusú műanyagok tulajdonságait és felhasználásának előnyeit és hátrányait. Szeretné megtalálni a projektjének leginkább megfelelőt?
 

Kérjen ajánlatot itt!>>>